Obiectivul proiectului

Obiectivul general proiectului constă în realizarea unui sistem pentru analiza și evaluarea riscurilor din spațiul extraatmosferic. Obiectivele specifice conform TOR sunt:

Ob.1 Analiză de fezabilitate și specificaţie pentru sistemul RoSSA care cuprinde componentele SWE, NEO și SST corelate cu îmbunătățirea performanțelor senzorilor optici și radar prin automatizarea procesului de achiziție date astronomice, pentru analiza și evaluarea riscului din spațiul extraatmosferic în timp aproape real.

Ob.2 Definirea şi implementarea RoSSA prin construirea unei versiuni incipiente a catalogului național și dezvoltarea unui serviciu național pentru predicția reintrării în atmosferă.

Ob.3 Evaluarea şi validarea RoSSA prin integrarea datele astrometrice cu alte surse de date provenite din studiile privind evitarea coliziunilor spațiale, efectuarea de manevre asupra unui satelit pentru evitarea unui posibil eveniment de coliziune, vreme spațială,  corpurile naturale cu potențial de risc asupra mediului terestru (NEO).

Ob.4 Integrarea RoSSA şi/sau componentelor sale în reţele internaţionale specifice inclusiv în cadrul actualului proiect EUSST din care România face parte și a viitorului Parteneriat european pentru SST, la care România este invitată să adere.